Prajitura cu nuca si crema Inka

de madi_marin in Prajituri, 9 Feb 2010 | 28608 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc prajitura asta. E delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru  2 foi cu nuca :
  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri nuca macinata fin
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1/2 lingurita amoniac
  • Pentru 2 foi cu nuca de cocos :
  • aceleasi ingrediente ca mai sus, doar ca se inlocuieste nuca cu nuca de cocos si se adauga 3 linguri cu cacao
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 lingurite cu varf cu Inka ( pudra de cafea vegetala)
  • Pentru glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g margarina 
  • nuca macinata fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema Inka:

Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi la copt tava mare de aragaz in care se va pune o hartie de copt unsa cu margarina, iar compozitia pentru o foaie se va intinde cu lingura in forma de patrat. Se coace cam 8 - 10 minute  ( cand e gata se ridica singure marginile). Se lasa la racit.

Asa se procedeaza cu toate patru foile.

Se pregateste crema : ouale intregi cu zaharul se freaca la bain-marie, se adauga pudra de inka si se fierbe pana se topeste complet zaharul. Se da la racit, apoi se adauga frisca lichida.

Margarina tinuta la temperatura camerei se alifiaza, apoi se adauga putin cate putin din crema de inka. Se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.

Se prepara si glazura topind toate ingredientele la foc mic,apoi se da la racit.

Se monteaza prajitura: foaie alba/crema/foaie neagra/crema/foaie alba/crema/foaie neagra/glazura/nuca macinata

Se da la rece pana a doua zi cand se poate taia in formele dorite.

E absolut delicioasa!

TIPS-URI

1

Crema nu e foarte tare ca si consistenta, dar daca se vrea, se mai pot adauga inca 150 g margarina sau unt.

2

Pudra de inka poate fi inlocuita si cu ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

09.02.2010, 20:56

am impartit deja din ea, dar mai am un pic si pentru tine, Liana.....cu placere te servesc....

Teo 1

09.02.2010, 21:29

pana la gust pot sa-ti spun ca arata f. frumos;

madi_marin 1

09.02.2010, 21:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire